Teatre

Borja Nicolau: “La quarantena em va servir per acabar de definir el meu futur”

0

Sens dubte, el 2020 ha estat un any impredictible. La pandèmia ha marcat un abans i un després en cada un de nosaltres i el que està clar és que, a partir del mes de març, la incertesa ens va envair a tots.

Ha estat un any on fer plans a llarg termini era missió impossible, perquè a l’hora la pandèmia ens privava de poder viatjar o obrir negocis. I tampoc va ser el moment per deixar la teva feina estable i passar a ser autònom.

“Era un moment de calma per definir bé i millor tot el que vull fer”

Aquest cas el coneix bé Borja Nicolau, que al març va decidir deixar-ho tot per la seva passió: la comèdia. Qui li diria al bo de Borja que al cap de poques setmanes ens anaven a tancar a casa? Per això, ha creat l’espectacle “El visionari, on ens parla de l’oportunitat que ha estat emprendre en ple 2020, i que el podrem gaudir al Teatreaneu de Barcelona. Hem pogut parlar amb ell perquè ens expliqui més sobre “El visionari” i tot el que va pensar durant la quarantena.

Com ha estat el teu 2020?

Podria pensar que ha estat dolent, però a la fi puc dir que no ha estat tan dolent com es pintava. Imagina’t, estava a punt de independitzar, deixo la feina estable per la comèdia i quan vaig a estrenar un nou espectacle tanquen els teatres per una pandèmia mundial. Malgrat tot això, he pogut treure coses bones de tot el dolent.

Al febrer ningú esperava el que va passar al mes següent. Què vas pensar quan al març ens va tocar complir la quarantena?

El primer que vaig pensar és el mateix que pensem tots: que només eren 15 dies. Era un moment de calma per definir bé i millor tot el que vull fer a partir d’ara en la meva vida.

Després aquests dies van ser setmanes, mesos … i ho vaig anar vivint de manera molt natural. Veient-amb perspectiva, la quarantena va ser un moment per sembrar. Vaig estar parlant amb Julen Axpe sobre l’espectacle “Furgonólogos”, ho acabem de definir, vam presentar el projecte als ajuntaments … Després a l’estiu, vam recollir tots els fruits de l’esforç que vam fer al confinament. A més, va servir per a escriure nou text que ha donat peu a crear “El visionari”.

Parlant de “El visionari”, com ha estat l’estrena i la volta als teatres?

L’estrena és màgic i els prepares amb molta il·lusió. És un dia marcat en el calendari. Va ser molt bé i em vaig sentir afortunat d’estar envoltat de molts dels meus éssers estimats.

Estic acostumat a no tenir caps de setmana

El combines amb “L’Hora de la veritat”. Com van ser els teus caps de setmana ara?

No seran. Ja he tingut experiència a no tenir caps de setmana perquè durant molts anys vaig ser locutor de ràdio a Flaix FM tots els dissabtes i diumenges al matí, cosa que em va convertir en la persona que menys caps de setmana ha tingut lliures de la història. Vaig estar els divendres amb “L’hora de la veritat” a les 20:45, dissabte quedarà lliure, de moment, i els diumenges a les 17h amb “El visionari”.

Pel que fa als nous horaris, creus que us pot afavorir posar espectacles a una hora tan primerenca?

Això és el que ens toca a fer avui dia. Si cal estar a casa de les 22h i la gent ha de sopar als restaurants a les 20h, no és desgavellat pensar que una persona vagi al teatre a les 18h. Són nous hàbits que hem d’adoptar fins a nova ordre. Ja estic preparant algun gag on pregunto qui ve d’un sopar familiar i li he fotut la migdiada.

Article complet a revistayoung.es

Gabriel Corominas
Redactor d'Esports. La meva especialitat: futbol i motor. En les meves estones lliures faig curses populars i maratons. També sóc locutor de ràdio

  El raper lleidatà Yung Rajola publica senzill “Tot és més fàcil”

  Article següent

  també et pot agradar

  Comentaris

  Deixa una resposta

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *